Lody o gorzkiej czekoladzie
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj lody z gorzkiej czekolady. Za 4,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 1642 kalorie , 23 g białka i 125 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom. Jest idealny na lato . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, cukier, gęstą śmietankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Lody o smaku gorzkiej czekolady , Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i sosem z gorzkiej czekolady oraz Ciasta o smaku gorzkiej czekolady z lodami kawowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Włóż czekoladę do miski nadającej się do kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej co 40 sekund, mieszając po każdym, aż się rozpuści.
Ubijaj, aż będzie gładka; odłożyć na bok.
Połącz mleko, cukier i żółtka w średnim rondlu. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć łyżkę, około 7 minut. Krem przecedź przez sito o drobnych oczkach i włóż do blendera.
Dodaj roztopioną czekoladę i pulsuj, aż masa będzie gładka, około 1 minuty.
Dodaj ciężką śmietankę i wanilię i pulsuj, aż się połączą, około 30 sekund.
Przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny lub na noc.
Przenieś schłodzony krem do maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść do zamykanego pojemnika i zamrozić do twardości, około 2 godzin.
Polecane wino: Port, Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Porto i czerwone wino to świetny wybór do lodów czekoladowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem.
![Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel]()
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Głęboki rubinowy kolor, który błyszczy w szkle, opisuje ten port Zinfandel. Aromaty to złożona mieszanka lukrecji, jeżyny i szeptu wanilii. Bogaty smak dżemu ma nuty lukrecji, ziół, przypraw i porzeczek z trwałym finiszem migdałów i anyżu. Polecane połączenia potraw to ciastka krabowe, ser Gorgonzola, Chèvre, figi i czekolada lub dobre cygaro.