Lody neapolitańskie z sosem wiśniowym
Lody neapolitańskie z sosem wiśniowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz ciasteczka amaretti, 1 (15-uncja) może Czarne pestki wiśni, cukier i skrobia kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Lody neapolitańskie z sosem wiśniowym, 10 Funt Cherry Challenge: Wiśniowy Mus Neapolitański, oraz Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym.
Instrukcje
W małym rondlu przynieś sok z wiśni, około 1 szklanki, do wrzenia na umiarkowanym dużym ogniu.
Ubij cukier i skrobię kukurydzianą w soku z cytryny, aby uzyskać zawiesinę. Do soku dodać zawiesinę i odstawić na 1 do 2 minut.
Dodać wiśnie i wymieszać 1 minutę dłużej.
Zdjąć z ognia. Czereśnie Chochla w sosie wiśniowym na talerzach deserowych i top z lodami. Slivered migdały i ciasteczka amaretti zrobić miły akcent.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "