Lody Miętowe Julep
Lody Mint Julep mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 87 g tłuszczu, oraz w sumie 1286 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Mieszanka koszernej soli, mleka, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 477 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lody Miętowe Julep, Lody W Niedziele: Świeże Lody Miętowo-Czekoladowe, oraz Miętowo - truflowa Terryna lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi.
Instrukcje
Stroma mięta w gorącym kremie: pokrój liście drewnianą łyżką, aby uwolniły swoje olejki eteryczne i aromaty.
Umieścić je w rondlu z mlekiem i 3/4 szklanki śmietany. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu, a następnie zdjąć z ognia i przykryć strome na 30 minut.
Przygotuj sito nad miską ze śmietaną, nad lodową kąpielą: napełnij dużą miskę lodową wodą i ustaw kolejną miskę z pozostałą śmietaną w niej Sito z drobną siatką nad śmietaną. W osobnej misce ubić żółtka.
Odcedzamy śmietanę miętową, dodajemy cukier, sól, następnie podgrzewamy do momentu, aż będzie parno:
Przesiąkniętą śmietanę przelać przez sitko i wrzucić liście mięty. Powrót mieszaninę mleka / śmietany do rondla i dodać cukier i sól. Ustawić na średnim ogniu i podgrzewać do gotowania na parze (nie gotować).
Temperuj jajka, wróć do mieszanki mlecznej: powoli wlej część podgrzanej mieszaniny mlecznej do żółtek, stale ubijając, aby żółtka były hartowane przez podgrzane mleko, ale nie gotowane przez nie.
Wlać mieszaninę żółtka z powrotem do rondla.
Podgrzewaj do zgęstnienia: mieszaj mieszaninę na średnim ogniu drewnianą łyżką, stale skrobając dno patelni podczas mieszania. Gdy mieszanina zgęstnieje i pokryje tylną część łyżki, aby można było poprowadzić palcem po powłoce i nie uruchomić powłoki. Może to potrwać od 3 do 10 minut w zależności od ciepła palnika.
Przecedzić przez sito, dodać bourbon i wanilię, schłodzić:
Wlać mieszaninę przez sito do schłodzonej miski śmietany.
Wymieszać w bourbonie i wanilii. Przykryć i umieścić w lodówce, aż mieszanina ostygnie, 6 godzin na noc.
Proces w maszynie do lodów: proces w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przechowywać w zamrażarce: przechowywać lody w hermetycznym zamkniętym w zamrażarce przez kilka godzin przed podaniem, aby nieco utwardzić mieszaninę. Lody będą dość miękkie prosto z maszyny do lodów i będą musiały nieco twardnieć, aby uzyskać odpowiednią konsystencję lodów. Jeśli pozostawisz go zbyt długo w zamrażarce, po prostu pozostaw na kilka minut przed podaniem.
* Uwaga: w tym przepisie nie można niczego zastąpić bourbonem. W przeciwnym razie, to nie jest miętowy julep. To powiedziawszy, możesz zrobić proste lody miętowe, jeśli nie chcesz używać alkoholu. Sprawdź przepis na miętowe chipsy czekoladowe na stronie.