Lody miodowo-tymiankowe z kandyzowanym tymiankiem
Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 882 kalorie, 11g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, mleko, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Rozmaryn I Tymianek Kandyzowane Orzeszki Pekan, Rozmaryn I Tymianek Kandyzowane Orzechy Włoskie, oraz Tajny Składnik (Miód): Miód-Tymianek Pieczony Schab dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki zagotować w średnim rondlu.
Zdjąć z ognia. Przykryć i niech strome 2 godziny.
W średniej misce ubić jajka i cukier.
Dodaj miód do mieszanki śmietany. Dusić na średnim ogniu, mieszając, aż miód się rozpuści. Stopniowo miksturę śmietany ubijać na masę jajeczną. Powrót krem do tej samej patelni. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżkę i termometr odczytuje 170 ° F do 175 ° F, około 4 minut (nie gotować). Przecedzić do czystej miski; ubić wanilią. Przykryć; schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Przetwórz budyń w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść do miski, przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 3 godziny i do 3 dni.
Do kandyzowanego tymianku
Białka ubić w średniej misce do uzyskania piany.
Umieścić cukier w płytkiej misce. Gałązki tymianku, po jednym na raz, zanurzyć w białku jajka do okrycia, a następnie strząsnąć nadmiar.
Dodać do cukru i obrócić do płaszcza.
Umieścić na ręcznikach papierowych do wyschnięcia.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 8 godzin przed użyciem.
Łyżka lodów do misek lub kielichów.
Dekoruj kandyzowanym tymiankiem.