Lody Karmelowo-Orzechowe
Lody karmelowo-orzechowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1025 kalorii, 12g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz lody vanillan, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Lody Karmelowo-Orzechowe, Pecan Pie Sundaes, oraz Dyni Pecan Sundaes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku karmelu wymieszaj 1/3 szklanki wody i cukru w rondlu o średnim ciężkim dnie. Gotować, bez mieszania, na małym ogniu przez 5 do 10 minut, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium i gotować odkryte, aż cukier zamienia ciepły kasztan brązowy (o 350 stopni F na termometr cukierki), 5 do 7 minut, delikatnie wirując patelni mieszać mieszaninę. Bądź ostrożny; mieszanina jest bardzo gorąca! Obserwuj mieszaninę stale na końcu, ponieważ bardzo szybko przejdzie od karmelu do spalonego. Wyłącz ogrzewanie. Cofnij się, aby uniknąć rozpryskiwania i powoli dodaj śmietanę i wanilię. Krem będzie gwałtownie bąbelkować, a karmel zestali się; nie martw się. Dusić na małym ogniu, ciągle mieszając, aż karmel rozpuści się i sos będzie gładki, około 2 minut. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, co najmniej 4 godziny. Zagęści się w miarę siedzenia.
Aby zmontować lody, umieść 1 gałkę lodów waniliowych i 1 gałkę lodów orzechowych z masłem w każdym naczyniu i posyp prażonymi orzechami pekan.
Skropić sosem karmelowym i podać dodatkowy sos na boku.