Lody Kaffir limonka i Gin
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 113 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka żółtek jaj, gin, liście limonki kaffir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Szaszłyki Wołowe Chilli I Kaffir Lime, Kaffir Mus Limonkowy z wodą miodową, oraz Zupa Dyniowa Z Czerwoną Soczewicą I Limonką Kaffir.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz pół na pół, liście limonki i imbir na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Za pomocą Sitka wyłowić liście limonki i plastry imbiru.
W średniej misce ubijamy żółtka i cukier do jasnego koloru i lekko zgęstniałego. Chochla 1/2 szklanki pół na pół do miski, stale ubijając, a następnie przenieść mieszaninę żółtka do rondla. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż baza pokryje tył łyżki, ale przesunięcie palca pozostawia czystą linię.
Przecedzić do szczelnego pojemnika, następnie wymieszać z ginem i wodą różaną.
Dodać sól do smaku, a następnie schłodzić w lodówce przez noc. Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.