Lody Espresso
Lody Espresso mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 1165 kalorii, 23G białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka likieru kahlua, pół na pół, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado.
Instrukcje
Podgrzać pół na pół, aż utworzy bąbelki wokół krawędzi patelni i para zacznie rosnąć. W międzyczasie, w misce miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, ubić żółtka, cukier i sól, aż do wymieszania. Powoli dodawać gorące pół na pół, aż do połączenia. Wytrzyj patelnię i wlej mieszaninę z powrotem do czystej patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, przez 5 do 10 minut, aż zgęstnieje i krem pokryje tylną część łyżki.
Śmietanę przelać przez sito o drobnych oczkach do miski.
Dodaj zmielone ziarna espresso, Kahla i wanilię i przechowuj w lodówce do całkowitego ostygnięcia.
Śmietankę espresso wlać do zamrażarki do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta.
Wymieszaj posiekane ziarna espresso, łyżkę do pojemnika i pozostaw do zamrożenia na kilka godzin. Lekko zmiękczyć przed podaniem.
Uwaga: Upewnij się, że masz drobno zmielone ziarna espresso, a nie natychmiastowe espresso.