Lody Czekoladowe
Lody czekoladowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1112 kalorii, 19g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, kakao w proszku, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Śmierć Lodami Czekoladowymi, No Churn Keto Chocolate Ice Cream, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić kakao w proszku wraz z 1 szklanką pół na pół do średniego rondla na średnim ogniu i ubijać do połączenia.
Dodać pozostałe pół na pół i śmietanę. Doprowadzić mieszaninę tylko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, i usunąć z ognia.
W średniej misce ubijać żółtka, aż staną się jaśniejsze. Stopniowo dodawać cukier i ubijać do połączenia. Mieszankę śmietany rozpuścić w jajkach i cukrze, stopniowo dodając małe ilości, aż do dodania około 1/3 mieszanki śmietany.
Wlać resztę i zwrócić całą mieszaninę do rondla i umieścić na małym ogniu. Nadal gotować, często mieszając, aż mieszanina lekko zgęstnieje i pokryje tył łyżki i osiągnie 170 do 175 stopni F.
Wlać mieszaninę do pojemnika i pozostawić do siedzenia w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Umieść mieszaninę w lodówce i gdy jest wystarczająco chłodna, aby nie tworzyć kondensacji na pokrywie, przykryj i przechowuj przez 4 do 8 godzin lub aż temperatura osiągnie 40 stopni F lub poniżej.
Wlać do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie ze wskazówkami producenta. Powinno to zająć około 25 do 35 minut.
Podawać tak, jak jest na miękko podawać lub zamrażać przez kolejne 3 do 4 godzin, aby lody utwardziły się.