Lody cytrynowo-malinowe Bombes to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 528 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, skórkę cytrynową, skórkę cytrynową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bombki z musem mrożonym z białej czekolady i malin, Kremowe Lody Cytrynowe, oraz Ciasto cytrynowe z kremem cytrynowym lub sosem malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubijamy cukier, sok z cytryny, żółtka, obieramy ze skórki i solimy do wymieszania na podwójnym kotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Cukier
żółtko Jaja
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Trzepaczka
2
Umieść nad gotującą się wodą(nie pozwól, aby dno patelni dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Trzepaczka aż mieszanina zgęstnieje i termometr włożony do mieszaniny rejestruje 71°, około 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Trzepaczka
4
Przenieść mieszaninę do średniej miski. Chill until cold, about 45 minutes.
Ubij śmietanę w innej średniej misce, aż śmietana utrzyma szczyty. Złóż do mieszanki cytryny w 3 dodatkach. Przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Linia sześć 3/4-cup budyń kubki z folią, pozostawiając obfite zwis. Lekko zmiękcz ćwiartkę lodów w kuchence mikrofalowej przy niskim ustawieniu w odstępach 10-sekundowych. Odmierz 1/2 szklanki lodów i umieść w 1 przygotowanej filiżance kremu. Korzystając z tyłu Łyżeczki i łyżeczki do zanurzania w szklance ciepłej wody w razie potrzeby, naciśnij lody w równomiernej warstwie na dnie i w górę boków kubka, tworząc puste w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Budyń
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Folia Aluminiowa
7
Umieść filiżankę w zamrażarce. Powtórz z pozostałymi 5 przygotowanymi filiżankami. Powrót Pozostałe lody w ćwiartce do zamrażarki. Lody zamrozić w filiżankach 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
8
Łyżka 2 łyżki sorbetu w zagłębieniu w środku każdego kubka i mocno zapakować. Wróć kubki do zamrażarki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sorbet
9
Podziel krem cytrynowy między filiżanki, wygładzając szczyty. Zamrozić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cytryna
10
Pozostałości lodów lekko odstawić w pojemniku na kwartę w kuchence mikrofalowej przy niskim ustawieniu w odstępach 10-sekundowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
11
Rozłóż 2 łyżki lodów na śmietanie cytrynowej w każdej filiżance, całkowicie pokrywając. Fold folia zwis nad bombami do pokrycia; zamrażać co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Krem
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
12
Otwórz folię na bombach; obróć bombes na naczynia. Odkleić folię. Łyżka świeżych jagód obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
13
W razie potrzeby udekoruj gałązkami mięty i skórką cytryny.
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.