Lody Ajerkoniakowe
Lody ajerkoniakowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 887 kalorii, 16G białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, mleko, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W misce miksera stojącego ubić żółtka i cukier, aż żółtka rozjaśnią się i cukier całkowicie się rozpuści. Odstawić.
W średnim rondlu, na średnim ogniu, połączyć mleko i śmietanę i doprowadzić tylko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ciepło do niskiej i temperować w mieszaninie jaj. Gotować, aż mieszanina zacznie się zagęszczać, około 5 minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać gałkę muszkatołową, bourbon i rum.
Wlać do średniej miski i umieścić w lodówce. Schłodzić mieszaninę w lodówce, aż osiągnie temperaturę 40 stopni F, mieszając od czasu do czasu. Po schłodzeniu przetwarza się w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Umieścić w hermetycznym pojemniku i umieścić w zamrażarce na 2 godziny przed podaniem