Lody Ajerkoniakowe
Lody ajerkoniakowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 903 kalorie, 16G białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 96 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz bourbon, mleko, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Spróbuj Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W misce miksera stojącego ubijamy żółtka i cukier, aż żółtka rozjaśnią się i cukier całkowicie się rozpuści. Odstawić.
W średnim rondlu, na dużym ogniu, połączyć mleko, śmietanę i gałkę muszkatołową i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia i stopniowo temperować gorącą mieszaninę do mieszaniny jaj i cukru. Następnie wróć wszystko do garnka i gotuj, aż mieszanina osiągnie 160 stopni F.
Wyjąć z ognia, wymieszać z bourbonem, wlać do średniej miski do mieszania i wstawić do lodówki. Schłodzić mieszaninę w lodówce, aż osiągnie temperaturę 40 stopni F, około 4 do 6 godzin.
Po schłodzeniu przetwarza się w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Podawać tak, jak na miękkie serwowanie, lub umieścić w hermetycznym pojemniku i włożyć do zamrażarki na 2 do 4 godzin dla tradycyjnych lodów.