Linguini z sosem z małży
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Linguini z sosem Małży spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jeśli masz pastę pomidorową, ouzo, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 291 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Linguini z sosem z małży, Linguini z sosem z małży, oraz Linguini Z Sosem Z Białych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 otworzyć puszkę małży i przecedzić sok przez wyłożone papierowym ręcznikiem sito o drobnych oczkach do miski. Odstawić zarówno sok, jak i małże na bok.2
Rozgrzać oliwę w dużym garnku lub podsmażyć na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i cebulę kopru włoskiego i posypać odrobiną soli. Dobrze wymieszać i smażyć, aż przezroczyste, o 4-5 protokół. Nie brązuj ich.
Dodać posiekany czosnek i smażyć przez kolejną minutę.3
Dodaj ouzo (jeśli używasz) do patelni i gotuj, aż prawie całkowicie odparuje.
Dodaj pastę pomidorową i dobrze wymieszaj, aby pokryć warzywa. Gotować przez minutę lub dwie. 4
Dodaj pokruszone pomidory i sok z małży (odcedzony z puszki małży) do garnka, wraz z posypką soli i cukru. Dobrze wymieszać, włączyć ogień do powolnego dusić i gotować przez 20 protokół. Podczas gotowania sosu pomidorowego podgrzej duży garnek osolonej wody do makaronu.Jeśli chcesz gładki SOS zamiast masywny, kadzi sos do blendera i przecieru, aż będzie gładka, a następnie powrócić do garnka.5 Gdy woda z makaronu się zagotuje, zacznij gotować makaron linguini.
Dodać małże w skorupie do garnka z sosem. Zanurz małże w sosie. Zwiększ temperaturę garnka sosu do niskiego wrzenia lub silnego duszenia. Otwarcie wszystkich Małży powinno zająć 3-5 minut. Gdy małże się otworzą, wyjmij je do miski.
Usuń mięso małży ze wszystkich, ale kilka muszli, które chcesz zapisać do dekoracji. (Lub zachować mięso małży w muszli, twój wybór, po prostu znaleźć danie łatwiejsze do jedzenia, jeśli większość małży są już z muszli.)6 gdy makaron jest gotowy, odcedzić i umieścić go w dużej misce.
Dodaj konserwy małże do sosu do makaronu i powrót wcześniej żywe małże do sosu, jak również.
Dodać pokrojone liście kopru włoskiego i wymieszać z combine.To podawać, kadzi trochę sosu do miski z makaronem i dobrze wymieszać, aby połączyć. Użyj szczypce umieścić trochę makaronu na każdym talerzu, dodać małą łyżkę sosu małży na wierzchu i udekorować kilka Małży, które są jeszcze w skorupie.