Need a przystawka pescatariańska? Linguine z sosem małży może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Jeśli masz ząbki czosnku, linguine, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Linguine i sos z małży, Linguine w sosie z małży, oraz Linguine z sosem z czerwonych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Linguine gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Sól
2
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać czosnek na patelnię; gotować 3 protokół lub do złotego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wymieszać z winem, solą i sokiem z małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Sól
Wino
5
Odcedzić mielone małże; dodać sok do patelni (rezerwa mielone małże). Dusić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj małże littleneck; przykryć i gotować 3 do 4 minut lub do otwarcia muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże Littleneck
Muszle Makaronu
7
Wyjąć z ognia i wyrzucić nieotwarte muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
8
Dodaj zarezerwowane mielone małże, pietruszkę, sok z cytryny i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Pietruszka-nać
Pieprz
Małże
9
Umieścić makaron w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać mieszaninę małży do makaronu, i dobrze wrzucić.