Linguine z sosem z białego małża
Linguine z białym sosem z małży może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Za $1.8 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 19g białka, 38g tłuszczu i w sumie 689 kalorii. Jeśli masz pod ręką parmigiano-reggiano, małże małże, linguine i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Z łyżką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Linguine z sosem z białego małża, Linguine w sosie z białego małża, oraz Linguine z sosem z białego małża.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Posmaruj dużą patelnię oliwą z oliwek i dodaj połowę ząbków czosnku. Doprowadź patelnię do średniego ognia i gotuj, aż czosnek stanie się złotobrązowy. Kiedy czosnek jest złotobrązowy i bardzo aromatyczny, usuń go i wyrzuć, spełnił swoje przeznaczenie czosnku. Umieść 3 1/2 tuzina małży na patelni z winem i 1/2 szklanki wody. Przykryj patelnię i zagotuj na średnim ogniu. Przykryj i gotuj, aż małże się otworzą, około 10 minut.
Wyjmij małże z patelni i zmniejsz płyn do gotowania.
Pozwól małżom lekko ostygnąć, a następnie wyjmij je z muszli i zarezerwuj. Odrzuć muszle.
Wlej płyn do gotowania do miarki.
Zagotuj duży garnek dobrze osolonej wody na średnim ogniu.
Ponownie posmaruj tę samą patelnię oliwą z oliwek i dodaj pozostałe ząbki czosnku i dużą szczyptę pokruszonych płatków pieprzu. Doprowadź patelnię do średniego ognia i gotuj, aż czosnek stanie się złotobrązowy. Kiedy czosnek jest złotobrązowy i bardzo aromatyczny, usuń go i wyrzuć, spełnił swoje przeznaczenie czosnku.
Dodaj pozostałe surowe małże i zarezerwowany płyn do gotowania małży na patelnię. Dodając zarezerwowany płyn z małży, sprawdź, czy na dnie nie ma piasku i żwiru, możesz stracić kilka ostatnich łyżek soku, ale to jest lepsze niż piasek w makaronie! Przykryj i gotuj, aż małże się otworzą.
Podczas gdy małże się gotują, Wrzuć linguine do osolonej wrzącej wody i gotuj, aż makaron będzie bardzo "al dente", może minutę mniej niż pole nakazuje.
Wyjmij ugotowane małże w skorupkach z patelni i trzymaj w cieple.
Dodaj masło i ugotowane małże, które zostały usunięte z muszli, z powrotem na patelnię. Doprowadź płyn do wrzenia i wrzuć ugotowany makaron i zioła. Ugotuj makaron razem z sosem, aż sos przylgnie do makaronu. Wyłącz ogień i wrzuć startego Parmigiano-Reggiano, jeśli używasz, i wykończ mżawką dużego tłustego oleju wykończeniowego. Wymieszaj lub energicznie wymieszaj, aby połączyć.
Podziel makaron na dania do serwowania i udekoruj małżami, które wciąż są w skorupkach i trochę bardziej ogolonym Parmigiano-Reggiano, jeśli chcesz.
To nie sprawi, że będziesz chciał się zamykać!