Linguine z sosem parmezan-małże
Linguine z sosem parmezan-małże może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 100 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, ząbek czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Linguine z sosem z czerwonych Małży, Linguine z sosem z czerwonych Małży, oraz Linguine W Sosie Z Czerwonych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, tymianek, papryka czerwona, i czosnek; gotować, aż cebula będzie złoty kolor (o 6 protokół). Wmieszać nierozcieńczone małże; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron do patelni.
Połączyć mleko i jajko w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do patelni; dobrze wymieszać. Gotować na małym ogniu 5 minut, aż mieszanina mleka będzie gęsta, stale mieszając (nie gotować).
Posypać serem i pietruszką.