Linguine z pesto z rukoli orzechowej
Linguine z pesto z rukoli Pekan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 867 kalorii. 46 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, linguine, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Linguine z pesto z rukoli, Linguine z pesto z awokado i rukoli, oraz Linguine + Rukola + Tuńczyk + Pesto Migdałowe.
Instrukcje
Drobno posiekać 1/4 szklanki orzechów pekan (najlepiej nożem).
Czosnek rozgnieść na pastę z solą za pomocą moździerza i tłucz (lub mielone i zacieru z dużym ciężkim nożem). Pozostałe 1/2cup pekan, rukola, ser, olej, pieprz i pasta czosnkowa zmiksować w robocie kuchennym, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente, 10 do 12 minut. Chochla się i rezerwy 1 1/2 szklanki wody do gotowania.
Odcedzić makaron w durszlaku, a następnie wrócić do garnka i wrzucić pesto, 1/2 szklanki wody do gotowania i posiekanych orzechów pekan, dodając więcej wody do gotowania w razie potrzeby, jeśli makaron wydaje się suchy.
Możesz zastąpić 2 szklanki świeżej pietruszki z płaskim liściem rukolą, ale wtedy powinieneś użyć tylko 1/3 szklanki oliwy z oliwek(zamiast 1/2 szklanki) w pesto.