Linguine z owocami morza
Linguine z owoców morza może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja zawiera 436 kalorii , 29 g białka i 11 g tłuszczu . Za 2,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 5 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką mąkę, marchewki, przegrzebki i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 82% , co jest doskonałym wynikiem. Wypróbuj Linguine z małżami - Linguine alle Vongole , Pieczone linguine jajeczne z cebulą, szczypiorkiem i umame oraz Linguine z koprem włoskim i pomidorami , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron linguini i gotuj przez 6–8 minut, aż będzie al dente.
Tymczasem na patelni elektrycznej lub dużej patelni podsmaż czerwoną cebulę i czosnek na oliwie z oliwek. Gdy cebula będzie przezroczysta, dodaj mleko. Smaż, aż na brzegach patelni zaczną się formować bąbelki.
Dodaj pietruszkę, posiekaną zieloną i czerwoną paprykę, brokuły, marchewkę, pieczarki, krewetki, kraby i przegrzebki i mieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
Oddziel 1/2 szklanki mleka od mieszanki i wlej do małej miski z mąką. Mieszaj, aż będzie gładkie.
Dodaj z powrotem do patelni z owocami morza i warzywami. Pozwól mieszance zgęstnieć. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Polej odsączony i ugotowany makaron linguini sosem z owoców morza.