Linguine z małż Garlicky i grochu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Linguine z małż Garlicky i groszku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku w butelkach, bulion warzywny, groch i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Linguine z małż (Linguine con le Vongole), Linguine Con Le Vongole / Linguine Z Małż, oraz Linguine z małż (Linguine con le Vongole).
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić; utrzymać ciepło.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 1 minutę.
Odcedzić małże, rezerwując małże i 1/2 szklanki soku.
Dodaj zarezerwowany sok z małży, bulion, wino i pieprz na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj małże i groszek na patelnię; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Dodaj makaron do patelni; wrzucić dobrze.