Linguine z Krewetkami, Szparagami i Pomidorkami Cherry
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Linguine z krewetkami, szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Jedna porcja zawiera 669 kalorii, 42 g białka i 10 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,9 USD za porcję. Ten przepis zachwycił 46 osób. Mieszanka krewetek, czosnku, soli koszernej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i pescatariańską. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał spektakularny wynik 95%. Podobne przepisy obejmują Linguine z krewetkami, szparagami i pomidorami wiśniowymi, Leniwe Linguine z pomidorami wiśniowymi i ziołami oraz Linguine z krewetkami z cukinią i pomidorami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale wciąż twardy, mieszając od czasu do czasu, od 8 do 10 minut.
Odcedzić i umieścić w dużej misce.
Rozgrzej olej na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodać pomidory, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 2 minut.
Dodaj pokruszone płatki czerwonej papryki i czosnek. Gotuj przez 30 sekund, aż będzie aromatyczny.
Dodaj wino i szparagi. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
Posyp krewetki pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodaj krewetki na patelnię i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż krewetki będą ugotowane, od 5 do 7 minut. Wymieszaj bazylię, miętę i oregano.
Sosem polej makaron i wymieszaj.