Linguine z brukselką Barigoule

Linguine z brukselką Barigoule
Linguine z brukselką Barigoule jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 522 kalorie. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz akompaniamenty: oliwę z oliwek, liście tymianku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ogolona Brukselka, Smażona Brukselka Na Patelni, oraz Pan-rumiana brukselka.

Instrukcje

1
Z brukselki należy zachować kilka zewnętrznych warstw liści. Ćwiartka brukselki wzdłuż. Pory cienko pokroić, a następnie umyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
PorPor
2
Ugotować pory i kapustę w 2 łyżki oleju i 2 łyżki masła z 1/4 łyżeczki każda z soli i pieprzu w 12-calowej patelni ciężkiej (najlepiej z prostych stron) na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KapustaKapusta
MasłoMasło
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż większość płynu odparuje, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodaj wodę, sok z cytryny, 1/2 łyżeczki tymianku i pozostałą łyżkę oleju i masła. Dusić energicznie, pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka, a płyn zmniejszy się o połowę, około 15 minut. Wymieszać w brukselki i liści i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KapustaKapusta
MasłoMasło
TymianekTymianek
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Linguine gotować w garnku do makaronu z wrzącej osolonej wody (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż prawie al dente. Rezerwa 2 szklanki makaronu-gotowanie wody, następnie spuścić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Wymieszaj linguine z warzywami z zarezerwowaną wodą do gotowania i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Dusić, aż makaron jest al dente, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
MakaronyMakarony
WodaWoda
8
Zdjąć z ognia i wrzucić pietruszkę, pozostałe 1/2 łyżeczki tymianku i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
SólSól
9
Makaron podawać w płytkich miseczkach z dodatkiem bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn