Linguine i Prosciutto Frittatas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Linguine i Prosciutto Frittatas spróbować. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 555 kalorii, 24g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ser asiago, pietruszkę z płaskim listkiem, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mini prosciutto & asparagus frittatas, Prosciutto i szpinak Mini Frittatas, oraz Linguine z karmelizowanymi karczochami i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić makaron w durszlaku. Podczas gdy makaron jest nadal w durszlaku, użyj kitchen sheers, aby pokroić linguine na mniejsze kawałki. Makaron powinien mierzyć około 3 szklanki.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Posmaruj puszkę muffinek.
W blenderze połącz jajka, mleko, śmietanę i ser mascarpone. Zmiksować aż do dobrego połączenia.
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
Dodaj pokrojony makaron, prosciutto, ser mozzarella, ser Asiago, pietruszka, czosnek, sól, pieprz i gałka muszkatołowa. Mieszaj, aż składniki się połączą.
Używając miarki 1/3 szklanki, napełnij każdą z puszek muffinek, aż makaron i płyn znajdą się na górze.
Piec do firmy i gotowane przez, o 30 do 35 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia na 3 minuty przed wyjęciem z puszki. Ułóż na półmisku i podawaj.