Limoncello-Kolczasty Sorbet Malinowy
Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 10 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka wody, cytryny meyer, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sorbet Limoncello, Wino Musujące-Cytrynowy Sorbet Truskawkowy, oraz Limoncello Raspberry Float dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małego rondla włożyć wodę, skórkę, tymianek i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Gotuj przez minutę, a następnie usuń z ognia.
Świeżo wyciśnięty sok z cytryny przelać przez sito, aby usunąć nasiona/miąższ.
Dodaj 1/3 szklanki limoncello do soku.
Połącz skórkę i schłodzoną mieszaninę cukru z mieszaniną soku / limoncello.Wymieszać i schłodzić mieszaninę w łaźni lodowej przez 3 godziny.
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.* W międzyczasie z grubsza rozgnieść 1 szklankę malin widelcem do miękkości.
Dodać 1 łyżkę cukru i dobrze wymieszać, a następnie odstawić.Wydrąż wyciśnięte cytryny, usuwając wnętrzności nożem.
Wyciąć mały plasterek od spodu każdej cytryny tak, że wstaje. Cytrynowe kubki służą do serwowania sorbetu. Jeśli planujesz mieć 10 porcji, użyj 5 cytryn.Gdy sorbet jest gotowy, łyżka 1 łyżka przecieru malinowego, a następnie 2 łyżki sorbetu cytrynowego, aż wydrążone kubki cytryny są pełne. Górna warstwa powinna być cała cytryna.
Dekoruj maliną na wierzchu. Wróć do zamrażarki na co najmniej dwie godziny.* Jeśli nie masz Maszyny do lodów, zamrozić mieszaninę limoncello w pojemniku na 3 godziny. Po 3 godzinach wyjąć mieszaninę i rozbić ją widelcem.
Umieścić z powrotem w zamrażarce na kolejne 3 godziny, a następnie wyjąć z zamrażarki i pulsować mieszaninę w blenderze kilka razy (pracować szybko, aby mieszanina nie wróciła do postaci płynnej). Ponownie włożyć do zamrażarki, aż sorbet stwardnieje (około 3 godzin, w zależności od tego, jak zimna jest zamrażarka i rozmiaru / głębokości pojemnika). Należy pamiętać, że sorbet jest na ogół znacznie bardziej miękki niż lody, a limoncello nie pozwoli sorbet całkowicie utwardzić. Więcej limoncello love on Food Republic: A Limoncello To Love
Jak Zrobić Domowy Limoncello
Jedz Jak Bogaty Rzymianin