Lime Curd Pound Cake
Ciasto z twarogiem limonkowym wymaga około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 567 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ekstrakt z wanilanu, cukier, glazurę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Lemon Curd Pound Cake, Lemon Curd Pound Cake, oraz Ciasto Pomarańczowe Z Twarogiem Cytrynowym.
Instrukcje
Ubić pierwsze 2 składniki ze średnią prędkością za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj jajka, 1 na raz, bicie tylko do żółtego zniknie.
Mąkę przesiać razem i nast. 2 składniki; dodać do mieszanki masła na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać ze skórką z limonki i wanilią.
Wlać ciasto do nasmarowanej i posypanej mąką 10-calowej (16-cup) patelni rurki.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 15 minut do 1 godziny i 30 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym 15 minut.
W międzyczasie przygotuj glazurę z twarogu wapiennego.
Usuń ciasto z patelni do stojaka z drutu; delikatnie szczotkuj ciepłą glazurę na górze i bokach ciasta. Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu (około 1 godziny).
Dekorować, w razie potrzeby.