Likier Mleczny
Likier mleczny jest bezglutenowe napój. Ten przepis służy 3. Na 13,54 zł / porcja, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 1328 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać słodko-gorzką czekoladę, grappa, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak Zrobić Słodki Likier Mleczny, Czekolada mleko z orzechów laskowych i miód cynamon mleko nerkowca / Beyond migdały, oraz Golden Milk: kremowa herbata kurkuma i imbir z mlekiem kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać grappę i mleko do nienagannie czystego pół-galonowego szklanego słoika z ciasną pokrywką. Miarka cukru, czekolady i cytryny. Przykryj szczelnie słoik i dobrze wstrząśnij, aby cukier zaczął się rozpuszczać. Będzie wyglądał na zsiadły; tak powinno być i całkowicie bezpieczny. Odstawić w chłodnym, ciemnym miejscu i wstrząsać lub mieszać czystą łyżką codziennie przez 10 dni.
Ułóż durszlak wyłożony gazą na misce i wlej mieszaninę. Gdy mieszanina zakończy opróżnianie, ściśnij szmatkę, aby uwolnić jak najwięcej cieczy i wyrzuć ciała stałe.
Przełożyć Sito z papierowym filtrem do kawy.
Wlać likier i niech mieszanina kapie przez czystą miskę—może to potrwać do 24 godzin. Wymienić filtr, gdy zostanie zatkany pozostałością z likieru. Powtórzę ten krok jeszcze raz lub dwa razy po przejściu całego likieru, aby wyjaśnić go w jak największym stopniu.
Nalej Likier do karafki z ciasnym blatem. Utrzyma się w temperaturze pokojowej do sześciu miesięcy.