Liguryjski gulasz z owoców morza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 330 kalorii, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jeśli masz dziecko groszek, sól, bulion z małży w butelce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Buridda Liguryjska (Włoski Gulasz Rybny), Gulasz Z Owoców Morza, oraz Gulasz Z Owoców Morza.
Instrukcje
1
W średnim garnku do zupy podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać szalotki, czosnek, chorizo i pokruszony czerwony pieprz i gotować na dużym ogniu, aż szalotki są zmiękczone, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodać bulion z małży i wodę i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Tymczasem w robocie kuchennym pulse bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu i pozostałe 1/4 szklanki oleju. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodać małże do garnka do zupy i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się otworzą, o 8 protokół; przenieść małże do miski, jak otworzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
7
Dodaj krewetki i ryby do bulionu, sezon z solą i gotować, aż ryba jest nieprzezroczysta i firma, o 5 protokół. Włożyć małże do garnka, dodać groszek i gotować aż do rozgrzania. Dusić w głębokich miseczkach, skropić pesto i podawać z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego