Libańskie Ciasteczka Wielkanocne
Przepis Libańskie ciasteczka wielkanocne jest gotowy w około 10 godzin i 10 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 60 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać ziele angielskie, drożdże wzrost, mielone mahleb, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 25%. Spróbuj Libańskie Ciasteczka, Ciasteczka Wielkanocne, oraz Ciasteczka Wielkanocne M & M dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu rozpuść masło na małym ogniu. Wymieszać z cukrem i wodą; kontynuować mieszanie w celu rozpuszczenia cukru. Nie gotować.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Odmierz mąkę do dużej miski.
Dodać roztopione masło, drożdże, przyprawy i nasiona sezamu; mieszać powoli przez około 10 minut, aby dokładnie wymieszać składniki. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto w misce na 1 godzinę.
Przygotuj 3 blachy do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania lub pergaminu. W małej misce wlać wodę różaną i wodę z kwiatu pomarańczy.
Wlać ciepłą wodę do drugiej małej miski. Pracując na mące, zdejmij około 1 szklanki ciasta. Najpierw zanurz palce w ciepłej wodzie i ugniataj ciasto przez kilka minut; następnie zanurz ciasto w wodzie kwiatowej i zagniataj ponownie, aż ciasto będzie miękkie i giętkie.
Użyj dłoni, aby zwinąć kulkę ciasta w linę o długości 12 cali i średnicy 1 cala.
Przetnij linę na pół i zrób z każdego z nich ciastko w kształcie wieńca, ściskając końce razem.
Umieścić na blasze do pieczenia. Po wypełnieniu blachy do pieczenia, przykryć ciasteczka czystym ręcznikiem i przechowywać w lodówce na noc, aby odpocząć ciasto.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyjmij blachy do pieczenia z lodówki, aby się rozgrzać, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
Piec ciasteczka w nagrzanym piekarniku, aż złoty kolor będzie brązowy, o 15 protokół.