Letnie tartlety z owocami
Letni owoc miski tartlets może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mleko, wanilię, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 668 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Podobne przepisy to Tartaletki Owocowe Summer Breeze, Tartaletki czekoladowo-pistacjowe z letnimi owocami, oraz Letnie tartaletki owocowe z kokosem i skórką owsianą.
Instrukcje
Aby crme ptissire, wlać mleko na patelnię. Podziel wanilię na całą jej długość za pomocą małego ostrego noża (nie przecinaj całkowicie na pół). Przekręć końcówkę noża wewnątrz kapsuły, aby otworzyć się jak książka na jednym końcu, a następnie przeciągnij nóż na swoją długość, aby zeskrobać nasiona. (Patrz krok
Na średniej wielkości patelnię z mlekiem umieścić nasiona i pustą kapsułkę i powoli doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. (Krok
Do miski włóż żółtka, cukier i mąkę.
Trzepać ręcznym mikserem elektrycznym, aż mieszanina stanie się blada i puszysta, powinna pozostawić ślad, który na chwilę pozostaje na powierzchni, gdy ostrza trzepaczki zostaną podniesione. To ubijanie zajmie około 2 minut. (Krok
Wlać około 1/3 gorącego mleka do miski, ubijając na wolnej prędkości przez cały czas, aż wszystko zostanie wymieszane. Teraz trzepaczka w pozostałym mleku, usuwając strąk. (Krok
Powrót mieszaninę do patelni, zeskrobując ją z miski za pomocą gumowej szpatułki. Doprowadzić powoli do wrzenia, mieszając cały czas, aż krem jest zagęszczony, gładki i błyszczący. Na początku będzie wyglądać nieco grudkowato, ale wytrwaj, mieszając i stanie się gładki. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 min, mieszając. (Krok
Wyjąć crme ptissire z ognia. Ubij w maśle, aż się rozpuści, a następnie zeskrobaj do miski. Pokryj powierzchnię crme ptissire bezpośrednio folią spożywczą (zatrzyma to tworzenie się skóry). Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce do czasu potrzebnego. (Krok
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Ciasto podzielić na 8 równych kawałków.
Rozwałkuj każdy z nich, aby wyłożyć karbowaną blachę tartlet o głębokości 7-8 cm, przyciąć, pozostawiając trochę ciasta wystającego nad blachą. Wyłóż każdą z nich papierowym pudełkiem na ciasto i dodaj warstwę fasoli do pieczenia. Umieścić na blasze do pieczenia i piec przez 10 minut, następnie usunąć papier i fasolę i piec przez kolejne 5 minut, aż ciasto będzie chrupiące i złociste.
Przyciąć krawędzie ciasta, które tego potrzebują, małym ostrym nożem.
Wyjąć z puszek i pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Połowę lub ćwiartkę dużych truskawek i usunąć łodygi z czerwonych porzeczek, a następnie wymieszać owoce. Napełnij pudełka ciasta ptissire crme i ułóż obfite warstwy owoców na wierzchu. Pył gęsto z cukrem pudrem i rozsypać na kilka posiekanych pistacji, jeśli chcesz.