Letnia włoska zapiekanka z dyni i polenty

Letnia włoska zapiekanka z dyni i polenty
Potrzebujesz bezglutenowej przystawki? Włoski letni wypiek z dyni Polenta może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 305 kalorii. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ten przepis polubiło 186 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup marchewkę, polentę, sól czosnkową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Wielu osobom bardzo smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku, co jest spektakularnym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Kremowa Gorgonzola Polenta z letnim sosem z dyni, Labraks czarnomorski z polentą z letniej dyni i Kremowa polenta z gorgonzoli z saute z letniej dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
W dużym rondlu z niewielką ilością oliwy z oliwek podsmaż marchewkę, cukinię, dynię, cebulę i paprykę. Doprawić solą czosnkową i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
3
Smaż warzywa przez około 5 minut i polej sosem spaghetti. Wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4
Pokrój polentę w koła o średnicy 1/2 cala i dopraw solą czosnkową i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Na średniej patelni rozgrzej wystarczającą ilość oleju, aby całkowicie przykrył całe dno patelni. Smażyć przyprawioną polentę na gorącym oleju, około 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wyjmij z oleju i ułóż plastry w dużym naczyniu żaroodpornym. Wyłóż mieszankę warzywną na polentę, a następnie posyp mozzarellą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
7
Piecz zapiekankę przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Włoskie można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz wypróbować Poema Cavan Extra Dry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 9 dolarów za butelkę.
Poema Cava Extra Dry
Poema Cava Extra Dry
Wyraźne aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne aromaty owocowe w ustach z nutą słodyczy dobrze zrównoważoną kwasowością. Świetny aperitif, to wino nadaje się również do przystawek i pikantnych tart.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn