Letnia sałatka Stekowa z sosem imbirowo-limonkowym

Letnia sałatka Stekowa z sosem imbirowo-limonkowym
Letnia sałatka Stekowa z sosem imbirowo-limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.95 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka rozdartych liści sałaty bibb, 4 ananas, sos ostrygowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Taco Steak Salad w / Ginger Lime Dressing, Sałatka ogórkowa z sosem cytrynowym / Sałatka letnia s, oraz grillowany stek Sałatka letnia cilantro lime vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Wymieszaj sos ostrygowy, Sherry, sos sojowy Tamari, mielony czosnek i brązowy cukier w średniej misce. Wymieszać ze stekiem. Stek marynować co najmniej 30 minut i do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamariTamari
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połączyć rukolę, mizuna, sałata, bazylia, ogórek i pomidory w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
MizunaMizuna
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj połowę dressing i wrzucić do herbu. Ułóż mieszankę zieleni na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
4
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę i szalotki i smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać wołowinę z marynatą. Smażyć, aż wołowina jest brązowy Na zewnątrz, ale nadal różowy wewnątrz, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Dodaj plasterki ananasa i mieszaj, aż ananas zostanie podgrzany, o około 1 minutę dłużej. Mieszanka stek łyżka z dowolnymi sokami patelni na szczycie ubranej mieszanki zieleni na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
ZieloniZieloni
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Sałatkę skropić z pozostałym sosem i podawać.

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lekko zapakowane) rozdarte liście sałaty (ok. 6 dużych)(lekko zapakowane) rozdarte liście sałaty (ok. 6 dużych)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(pakowane) brązowy cukier(pakowane) brązowy cukier12łyżeczka suszonego rozmarynułyżeczka suszonego rozmarynu1porcja startego parmezanuwytrawne Sherrywytrawne Sherry3Spód: okruszki z herbatników grahamsos rybnysos rybny1porcja startego parmezanumielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki43papryka habanerokubki mizuna liście, rozdarte na pół, jeśli bardzo duże (okubki mizuna liście, rozdarte na pół, jeśli bardzo duże (o2Spód: okruszki z herbatników grahamsos ostrygowysos ostrygowy01 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejananas, obrany, rdzeniowy, o połowę wzdłużnie, pokrojony poprzecznie w plastry o grubości 1/3 calaananas, obrany, rdzeniowy, o połowę wzdłużnie, pokrojony poprzecznie w plastry o grubości 1/3 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRed jalapeño chileRed jalapeño chile1średnie rozmiaryczerwona cebula, pokrojona w cienkie klinyczerwona cebula, pokrojona w cienkie kliny2szalotka pokrojona w cienkie krążkiszalotka pokrojona w cienkie krążki567papryka habaneroStek z Nowego Jorku, przycięty, pokrojony w kostkę 2/3 calaStek z Nowego Jorku, przycięty, pokrojony w kostkę 2/3 cala2Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2warzywo (np. szpinak)sos sojowy tamarisos sojowy tamari2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweTajskie liście bazylii, pokrojone w paski o szerokości 1/2 calaTajskie liście bazylii, pokrojone w paski o szerokości 1/2 cala2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2pęczkirukiew wodna, dno 2 cale, pocięta na 1 cal długościrukiew wodna, dno 2 cale, pocięta na 1 cal długości

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn