Letnia obfitość Ratatouille
Summer Bounty Ratatouille może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na bezmleczne, wegetariańskie i wegańskie danie laktoovo ma 201 kalorii , 7 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 13 osób i kosztuje 1,17 USD za porcję. Mieszanka bazylii, ząbków czosnku, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie śródziemnomorskie. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Podobne przepisy to Baked Ratatouille , Creamy Ratatouille Over Penne i Grilled Ratatouille .
Instrukcje
Bakłażana umieścić w durszlaku na talerzu, posypać solą koszerną i wymieszać.
Odstawić na 30 minut. Wypłukać i dobrze odsączyć.
W garnku żeliwnym podsmaż cebulę i paprykę na oliwie, aż zmiękną.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Dodaj cukinię, pomidory, wodę, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 40–45 minut lub do momentu, aż cukinia będzie miękka. Dodaj bazylię, rozmaryn i pietruszkę.
Podawać z kostkami bagietki.