Letnia miska na warzywa
Summer vegetable bowl to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką marchew, rzep, sherry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnia miska sałatkowa, Summer Veggie Rice Bowl, oraz Letnie tartlety z owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem marchewkę i rzep, następnie marynować z sherry i sosem sojowym przez około 10 minut w żaroodpornej płytkiej misce, która zmieści się wewnątrz kosza na parowiec.
Doprowadzić patelnię do wrzenia, dopasować kosz na parowiec, umieścić miskę w środku, przykryć i parować przez 4-5 minut.
Dodajemy cukinię, szparagi i grzyby, mieszając do wymieszania, doprawiamy masłem, posypujemy dymką, przykrywamy i kontynuujemy gotowanie na parze przez kolejne 3 min.
Dodaj tofu, jeśli używasz, i kontynuować gotowanie na parze przez 2 min.
Wyjąć miskę i jeszcze raz wszystko wymieszać.