Letni Sorbet Wiśniowy
Letni Sorbet wiśniowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz wodę, ale wiśnie, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni, Choc-cherry Fudge torte with cherry sorbet, oraz Letni Sorbet Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj syrop cukrowy, doprowadzając do wrzenia wodę i agawę. Gotować przez dwie minuty, aż do całkowitego połączenia. Zdjąć ciepło i ostudzić.
Wlać mieszaninę do miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ostygnięcia.
Połącz wiśnie, sok z limonki i schłodzony syrop cukrowy w blenderze. Puree, aż w większości skroplone, pozwalając niektóre kawałki wiśni pozostać (kawałki wiśni dodać kolor i teksturę do sorbetu).
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producentów. Po 40 minutach w mojej maszynie sorbet był miękki, ale gładki. Zamrozić dłużej, aby uzyskać bardziej jędrny sorbet.