Letni Budyń Jagodowy
Letni budyń jagodowy to wegańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać bochenek chleba kanapkowego, sok z cytryny, maliny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Letni Budyń Jagodowy, Letni Budyń Jagodowy, oraz Budyń Letni Jagodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć skórki z chleba. Linia 1.4 litra (1.5 quart) miska z kawałkiem folii, która jest znacznie większa niż średnica miski.
Jagody wymieszać z cukrem, sokiem z cytryny i szczyptą skórki z cytryny. Wrzucić do płaszcza równomiernie i niech jagody siedzieć podczas pracy na chleb. Można przyspieszyć macerację poprzez próżniowe uszczelnienie jagód w worku. Wyłożyć miskę z chlebem, odcinając kawałki, aby nie było nakładania się ani luk. Jeśli chleb nie jest bardzo czerstwy, pozostaw go w wietrznym miejscu na godzinę, aby nieco wyschł.
Wlać jagody i sok do formy wyłożonej chlebem.
Wytnij trochę więcej chleba, aby zrobić pokrywkę dla jagód, upewniając się, że nie ma luk ani pokrywek.Przeciągnij folię na chleb, naciskając trochę na jagody, aby spłaszczyć powierzchnię, a następnie umieść ciężar na górze miski, która jest nieco mniejsza niż średnica miski. Prosty garnek z puszkami w nim działa dobrze. Przechowywać w lodówce na noc z wagi.
Podawać z bitą śmietaną lub kremem z nerkowca.