Lepkie duszone krótkie żeberka i smażone przegrzebki z pomarańczowym sosem szafranowym
Lepkie duszone krótkie żeberka i smażone przegrzebki z pomarańczowym sosem szafranowym 3 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 8,24 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 68g białka, 48g tłuszczu i w sumie 962 kalorii. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, bulion drobiowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 76%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Duszone krótkie żeberka ze smażonymi krewetkami i kaszą, Duszone krótkie żeberka ze smażonym przegrzebkiem na cieście Mofongo, oraz Przegrzebki smażone na patelni z sosem Szafranowo-pomidorowym.
Instrukcje
1
W przypadku krótkich żeberek: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W dużej zapiekance rozgrzej olej na średnim ogniu. Dopraw mięso solą i pieprzem i zrumień ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Usuń krótkie żeberka i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
4
Dodaj cebulę, marchewkę, paprykę, kminek i tymianek na patelnię i gotuj, aż zmiękną, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Umieść garnek w piekarniku i luźno Załóż pokrywkę, aby umożliwić ucieczkę pary i zgęstnienie sosu. Gotuj, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 1/2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Połóż mięso na półmisku i trzymaj w cieple. W razie potrzeby gotuj płyn na dużym ogniu, aż będzie gęsty i syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
8
Zdejmij z ognia i włóż mięso na patelnię podczas robienia przegrzebków.
Do przegrzebków: w rondelku na dużym ogniu dodaj bulion z kurczaka, śmietanę, skórkę pomarańczową i szafran, jeśli używasz. Gotuj, aż płyn się zmniejszy i zgęstnieje, około 10 minut. W międzyczasie osusz przegrzebki ręcznikami papierowymi. Dopraw je dobrze solą i pieprzem. Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek. Smaż przegrzebki bez przesuwania ich przez 1 do 2 minut. Gdy ładnie się zrumienią, odwróć je i podsmaż po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Skórka Pomarańczowa
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Szafran
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Przegrzebki działają naprawdę dobrze z Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.