Lepkie ciasto imbirowo-orzechowe

Lepkie ciasto imbirowo-orzechowe
Lepkie ciasto imbirowo-orzechowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 444 kalorie, 6G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, jajko, pack pecan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sticky pear & ginger cake, Sticky Maple, Apple & Ginger Cake, oraz Sticky Ginger lemon drizzle cake.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Maślana puszka o średnicy 23cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
3
Mąkę, cukier muscovado i masło połączyć w misce, a następnie wcierać palcami, aż kruche i całkowicie mieszane. Wymieszać startą skórkę pomarańczową i zmielony imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier MuscovadoCukier Muscovado
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Połowę orzechów i połowę posiekanej łodygi imbiru rozsypać na dnie puszki pierścieniowej. Rozbić resztę orzechów na małe kawałki i wymieszać z pozostałą częścią imbiru łodygi. Odmierz 100g / 4oz mieszanki okruchów i łyżką do puszki nad orzechami. Wymieszać wodorowęglan sody z resztą mieszaniny okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
5
Śmietanę wymieszać z jajkiem, a następnie wymieszać z pozostałą mieszaniną okruchów. Mieszanina będzie bardzo miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
(Keebler)(Keebler)
6
Wlej to ciasto na okruchy (będzie dość wysoko w puszce).
7
Piec przez 35-40 minut lub do wyrośnięcia i szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Pozostawić ciasto na 10 minut, a następnie wyjąć z puszki i pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Ciasto całkowicie schłodzić, następnie zawinąć w folię i zamrozić na okres do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Po przygotowaniu do użycia rozmrażać przez około 2 godziny w temperaturze pokojowej.
11
Podawać w cienkich plastrach z dollops kremu Cointreau, segmenty pomarańczowe i mżawka syropu ze słoika imbiru łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
CointreauCointreau
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn