Lepkie ciasto imbirowo-orzechowe
Lepkie ciasto imbirowo-orzechowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 444 kalorie, 6G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, jajko, pack pecan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sticky pear & ginger cake, Sticky Maple, Apple & Ginger Cake, oraz Sticky Ginger lemon drizzle cake.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Maślana puszka o średnicy 23cm.
Mąkę, cukier muscovado i masło połączyć w misce, a następnie wcierać palcami, aż kruche i całkowicie mieszane. Wymieszać startą skórkę pomarańczową i zmielony imbir.
Połowę orzechów i połowę posiekanej łodygi imbiru rozsypać na dnie puszki pierścieniowej. Rozbić resztę orzechów na małe kawałki i wymieszać z pozostałą częścią imbiru łodygi. Odmierz 100g / 4oz mieszanki okruchów i łyżką do puszki nad orzechami. Wymieszać wodorowęglan sody z resztą mieszaniny okruchów.
Śmietanę wymieszać z jajkiem, a następnie wymieszać z pozostałą mieszaniną okruchów. Mieszanina będzie bardzo miękka.
Wlej to ciasto na okruchy (będzie dość wysoko w puszce).
Piec przez 35-40 minut lub do wyrośnięcia i szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty.
Pozostawić ciasto na 10 minut, a następnie wyjąć z puszki i pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Ciasto całkowicie schłodzić, następnie zawinąć w folię i zamrozić na okres do 2 miesięcy.
Po przygotowaniu do użycia rozmrażać przez około 2 godziny w temperaturze pokojowej.
Podawać w cienkich plastrach z dollops kremu Cointreau, segmenty pomarańczowe i mżawka syropu ze słoika imbiru łodygi.