Lepkie bułeczki na noc
Sticky Rolls na noc wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 5 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 33 centy za porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, mielony cynamon, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako chleb. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Lepkie bułeczki dyniowo-karmelowo-orzechowe z bułeczkami obiadowymi King's Hawaiian®, Lepkie bułeczki z karmelem z orzechami i orzechami, Najlepsze nocne bułeczki z karmelem i pomarańczą i wanilią.
Instrukcje
W misce wymieszaj 2-1/2 szklanki mąki, cukier, drożdże i sól. W rondlu podgrzać mleko, wodę i tłuszcz do temperatury 120°-130°.
Dodaj do mieszanki mąki. Ubijaj na niskiej prędkości przez 2 minuty; ubijaj na średnim poziomie przez 3 minuty.
Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
W międzyczasie w rondlu wymieszaj 1/2 szklanki masła, brązowy cukier i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, a masło roztopi.
Wlać do dwóch natłuszczonych 13-calowych. x 9 cali blachy do pieczenia.
Uderz ciasto w dół. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; podzielić ciasto na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na 12-calowy placek. x 8 cali prostokąt.
Posmaruj pozostałym masłem w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Połącz cukier i cynamon; posypać masłem.
Zwinąć w stylu galaretki, zaczynając od dłuższego boku; uszczypnij szwy, aby je uszczelnić.
Pociąć na 1-calowe. plasterki.
W przygotowanych foremkach układamy bułki przecięciem do dołu. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Wyjąć z lodówki na 20 minut przed pieczeniem.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do złotego koloru. Odwróć bułki na talerz do serwowania.