Lepkie Bułeczki Karmelowo-Orzechowe

Lepkie Bułeczki Karmelowo-Orzechowe
Lepkie bułeczki karmelowo-orzechowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lepkie Bułeczki Karmelowo-Orzechowe, Lepkie bułeczki karmelowo-orzechowe, oraz Best Ever Overnight Pecan Caramel Sticky Buns dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować karmel, połącz pierwsze 3 składniki w rondlu na średnim ogniu; często mieszaj, aż masło się rozpuści. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zgęstnieje i stanie się gładka (około 1 minuty), stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; wlać do środka kwadratowej patelni o średnicy 9 cali; szybko rozprowadzić karmel na dnie patelni za pomocą szpatułki pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
3
Posypać orzechami pekan; schłodzić do temperatury pokojowej. Lekko pokryć boki patelni sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Dodać 5 szklanek mąki do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylgnęło do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
7
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Połączyć cukier granulowany i cynamon w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 16 x 12 cali na lekko posypanej mąką powierzchni; na ciasto rozprowadzić 2 łyżki zmiękczonego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Posypać mieszanką cynamon-cukier, pozostawiając 1/2-calową granicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
11
Zwinąć prostokąt szczelnie, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu do uszczelnienia (nie zamykaj końców).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
12
Pokroić w 16 (1-cal szerokości) plastry. A)
13
Kłaść plastry, pokroić boki w górę, w przygotowanej patelni(rolki będą zatłoczone). Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub do momentu, gdy bułki będą jasnobrązowe. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
16
Umieść talerz do góry nogami na patelni; Odwróć na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn