Lepkie Bułeczki Karmelowo-Orzechowe
Lepkie bułeczki karmelowo-orzechowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lepkie Bułeczki Karmelowo-Orzechowe, Lepkie bułeczki karmelowo-orzechowe, oraz Best Ever Overnight Pecan Caramel Sticky Buns dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować karmel, połącz pierwsze 3 składniki w rondlu na średnim ogniu; często mieszaj, aż masło się rozpuści. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zgęstnieje i stanie się gładka (około 1 minuty), stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wlać do środka kwadratowej patelni o średnicy 9 cali; szybko rozprowadzić karmel na dnie patelni za pomocą szpatułki pokrytej sprayem do gotowania.
Posypać orzechami pekan; schłodzić do temperatury pokojowej. Lekko pokryć boki patelni sprayem do gotowania.
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z solą.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 5 szklanek mąki do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylgnęło do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Połączyć cukier granulowany i cynamon w małej misce; odstawić.
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 16 x 12 cali na lekko posypanej mąką powierzchni; na ciasto rozprowadzić 2 łyżki zmiękczonego masła.
Posypać mieszanką cynamon-cukier, pozostawiając 1/2-calową granicę.
Zwinąć prostokąt szczelnie, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu do uszczelnienia (nie zamykaj końców).
Pokroić w 16 (1-cal szerokości) plastry. A)
Kłaść plastry, pokroić boki w górę, w przygotowanej patelni(rolki będą zatłoczone). Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub do momentu, gdy bułki będą jasnobrązowe. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku.
Umieść talerz do góry nogami na patelni; Odwróć na talerz.