Lepki ryż kokosowy, mango i marakuja
Sticky coconut rice, mango & passion fruit może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na przystawki. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz złoty cukier, mango, mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kokosowy kurczak pieczony z kokosowym mango lepki ryż, Ryż kokosowy z Mango, oraz Mango Z Kokosowym Ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dzień wcześniej ryż umyć dużą ilością zimnej wody, a następnie odcedzić i wrzucić do miski.
Zalać wystarczająco zimną wodą, aby pokryć ją więcej, a następnie pozostawić do namoczenia na noc.
Zrobić sos mango. Miąższ mango rozpuścić z sokiem pomarańczowym, sokiem z limonki i cukrem. Smak i dodać trochę dodatkowego cukru lub soku z limonki, jeśli to konieczne. Przejść przez drobne sito, a następnie schłodzić, jeśli do przodu.
Odcedzić ryż, przełożyć do parownika i parować przez 25-30 minut, aż będzie miękki i miękki, upewniając się, że woda nie zagotuje się do sucha. Mleko kokosowe dusić z 85 g cukru przez 1 min.
Wlać sok z limonki, wymieszać z gotowanym na parze ryżem, a następnie pozostawić pod przykryciem na 5 minut, aż uzyska gęstą, kremową konsystencję. Sprawdź słodycz, dodając więcej cukru do smaku w razie potrzeby. Ostudzić lekko, około 10 minut, aż do letniej i trzymając swój kształt. Ryż najlepiej podawać lekko ciepły, gdyż im dłużej pozostaje, tym staje się jędrniejszy i mocniejszy.
Do każdej porcji umieść formę pierścieniową o średnicy 6,5 cm x 3,5 cm na środku dużego talerza. Łyżka w jednej szóstej lepkiego ryżu.
Skropić trochę sosu mango na talerzu wokół ryżu. Ułóż kilka plastrów mango na sosie i połóż kilka na wierzchu ryżu z posypką skórki z limonki. Łyżka wokół nasion marakui i soku. Rozsypać na kilku liściach mięty.
Pozostały sos mango podawać osobno.