Lepki Budyń Toffi
Lepki budyń toffi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 2262 kalorii, 13g białka, oraz 110 g tłuszczu na porcję. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, brandy, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepki budyń toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350degreesf. i masło 9 x 13-calowe naczynie do pieczenia.
W małym rondlu połącz daty, rum i 3/4 szklanki wody. Doprowadzić płyn do wrzenia, zmniejszyć do gotować (BTB, RTS), i gotować przez 5 do 7 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj wanilię i pozostaw płyn do ostygnięcia. Puree mieszaninę w robocie kuchennym, aż będzie gładka, i rezerwy.
Mąkę, cynamon, sól i proszek do pieczenia przesiać do średniej miski.
Połącz brązowy cukier i masło w dużej misce i ubić do uzyskania jednorodności. Ubić jajka po kolei. Delikatnie wymieszać mieszaninę mąki z masłem i cukrem. Wymieszaj zarezerwowany puree z datą.
Przenieść ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piec przez 35 minut lub aż ustawi się w środku.
Ostudzić przez około 10 minut.
Podczas pieczenia budyniu, połączyć masło, brązowy cukier, brandy, i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować (BTB, RTS), ubijając często. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje do konsystencji sosu, o 15 protokół.
Za pomocą szaszłyku lub pałeczki, szturchnij dziury w budyniu co cal lub tak.
Polać pół sosu toffi na ciasto i pozostawić do namoczenia przez co najmniej 20 minut.
Budyń podawać w ciepłym basenie z pozostałym sosem.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną.