Leniwy letni makaron
Przepis leniwy letni makaron można zrobić w około 55 minut. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Ten przepis służy 2. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka cebuli, cukinii, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 123 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest znakomite. Spróbuj Leniwy Letni Dzień, O letniej sałatce z makaronem i o tym, dlaczego nie należy spłukiwać makaronu zimną wodą, oraz Makaron Letni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Do dużego naczynia żaroodpornego włożyć cebulę, cukinię i czosnek. Polać oliwą z oliwek, dobrze doprawić i wszystko szybko wymieszać, a następnie smażyć przez 15 minut. Pomidory wymieszać z warzywami i kontynuować pieczenie przez 15 minut więcej. W tym samym czasie doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody, aby sos i makaron były gotowe w tym samym czasie.
Wrzucić makaron do wrzącej wody i gotować zgodnie z instrukcją opakowania; około 9-12 minut.
Odcedzić makaron. Wyjmij warzywa z piekarnika i wyjmij ząbki czosnku ze skórek. Rozgnieść czosnek z boku naczynia i wymieszać z warzywami. Końcówka w makaron i wrzucić wszystko razem, łzawienie w niektórych bazylii, jak idziesz. Ułóż dwie miseczki i podawaj z tartym parmezanem.