Lemon Icebox Pie
Lemon Icebox Pie to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 808 kalorii, 14g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.87 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier cukierniczy, krakersy graham i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lemon Icebox Pie, Lemon Icebox Pie, oraz Lemon Icebox Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. rozbij krakersy graham na małe kawałki i umieść w misce robota kuchennego wraz z cukrem i solą. Pulsuj 8 razy, aż okruchy krakersów będą pół-drobne (nie powinny być sproszkowane, ale nie w dużych odłamkach), a krakersy i cukier zostaną połączone.
Wlej masło i pulsuj, aż masło zostanie zmieszane, a mieszanina nie będzie krucha i utrzyma swój kształt po wyciśnięciu, około dwunastu 1-sekundowych impulsów.
Przenieś skorupę do 9-calowej patelni ze sprężynami, a następnie wciśnij i wciśnij mieszaninę okruchów na dno i dwie trzecie w górę boków patelni. Użyj DNA miarki, aby nacisnąć skórkę na miejsce. Odstawić.
Skondensowane mleko ubić z sokiem z cytryny i odstawić na bok.
Skórkę z żółtkami ubić w średniej misce do bladości, 30-60 sekund, a następnie ubić w mieszaninie skondensowanego mleka z sokiem cytrynowym.
Umieść patelnię springform na obramowanej blasze do pieczenia, wlej mieszaninę do skorupy i ostrożnie przenieś blachę do piekarnika.
Piec, aż środek lekko się poruszy, jak budyń miękki, około 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i schłodzić przez 1 godzinę na regale chłodzącym. Luźno przykryć patelnię plastikową folią (uważaj, aby plastikowa folia nie dotknęła górnej części ciasta) i zamrozić na co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Wlać śmietanę do miski miksera stojącego (lub w dużej misce, jeśli używasz miksera ręcznego).
Dodać wanilię i przesiać cukier cukierniczy. Ubijaj na niskiej prędkości, aby połączyć, a następnie zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj, aż utworzą się średnio sztywne szczyty, około 1 1/2 minuty.
Przed podaniem owiń mokry, ciepły ręcznik kuchenny na brzegach patelni springform, aby uwolnić ciasto z boków patelni. Zdejmij patelnię i wyjmij ciasto. Napełnij dzban gorącą wodą, wsadź nóż do środka, wytrzyj ostrze i pokrój. Top z odrobiną kremu chantilly i podawać natychmiast, lub przechowywać w zamrażarce do 1 tygodnia.
Przedruk za zgodą DamGood
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu David Guas i Raquel Pelzel, © November 2009 Taunton Press