Lemon-Honey Semifreddo
Semifreddo cytrynowo-miodowe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 279 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz białka, śmietanę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wildflower - Honey Semifreddo z miodowymi waflami Sezamowymi, Miód-Kissed Semifreddo, oraz Jogurt miodowy Semifreddo z malinami i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia A 9-by-4 1/2-by-3-calowy patelnia bochenek z pergaminem, pozwalając co najmniej 3 cale zwis na długich bokach. W małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić.
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij białka z dużą prędkością, aż utworzą się twarde szczyty. W innej misce, ubić śmietanę, aż mocno ubitą; przechowywać w lodówce.
W dużej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą, ubić żółtka z miodem ze średnią prędkością, aż zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru włożonego do mieszaniny żółtek rejestruje 160, około 6 minut.
Wyjąć miskę z garnka i ubić w mieszaninie żelatyny, sok z cytryny i skórki; kontynuować ubijanie aż lekko ostygnie, o 5 minut dłużej.
Za pomocą gumowej szpatułki złóż ubite białka i bitą śmietanę do mieszanki cytrynowo-miodowej, aż nie pozostaną smugi.
Połowę bazy semifreddo wlać do przygotowanej patelni bochenkowej. Ułóż kanapki ladyfinger na patelni w 2 długich rzędach i top z pozostałą podstawą semifreddo. Przykryć luźno zwisającym pergaminem i zamrozić do jędrności, co najmniej 4 godziny lub przez noc. Odkroić semifreddo i odkleić papier; pokroić i podawać.