Lemon Ginger Lody Jeżynowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj Lemon Ginger Blackberry Swirl Ice Cream spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje $4.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 108 g tłuszczu, oraz w sumie 1673 kalorii. Wiele osób robiło ten przepis, a 121 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żółtka, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Lody BlackBerry Swirl, Lody BlackBerry Swirl, oraz Lody Jogurtowe Jeżynowe.
Instrukcje
W ciężkim rondlu przynieś śmietanę i mleko na wolnym ogniu. Wymieszaj skórki cytryny i imbir, przykryj i zdejmij z ognia.
Niech strome na 1 godzinę.
Przecier jeżyny w blenderze lub robocie kuchennym, dopóki nie rozpadną się na płyn i nie zostaną żadne duże kawałki (patrz uwaga powyżej). Powoli przecier przelać przez sitko i delikatnie wymieszać widelcem lub trzepaczką. Odmierz 1 1/2 szklanki przecedzonego soku i wyrzuć miąższ jeżyny.
W ciężkim rondlu, doprowadzić napięty sok z jeżyn na wolnym ogniu i zmniejszyć do 1/2 szklanki, często mieszając. Wymieszać w 1/2 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki soli do rozpuszczenia.
Przełożyć do małego pojemnika i schłodzić w lodówce.
W czystym, ciężkim rondlu ubijamy 3/4 szklanki cukru z żółtkami do bladego koloru i zgęstnienia. Gdy nabiał skończy namaczać, przelać przez sitko do garnka i ubijać, aby połączyć z mieszaniną żółtko-cukier. Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, często mieszając, aż na tylnej części łyżki powstanie krem, ale palec przesunięty w poprzek pleców pozostawia czystą linię.
Wlać przez bejcę do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce przez noc.
Następnego dnia ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas ubijania lodów wyjmij Syrop z jeżyn z zamrażarki i wymieszaj, aby poluzować.
Przenieść 1/3 gotowych lodów do szczelnego pojemnika, a następnie szybko rozprowadzić na połowie syropu. Powtórz, i dopełnij Ost.1/3 lodów. Schłodzić w zamrażarce do jędrności, co najmniej trzy godziny, najlepiej dłużej.