Lemon Ginger Loaf
Lemon imbir Bochenek może być tylko przystawka szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 34 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę chlebową, krystalizowany imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Spróbuj Lemon makowy Bochenek z waniliową glazurą cytrynową, Bochenek z żurawiną i imbirem, oraz Ciasto z gruszką i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki z wyjątkiem krystalizowanego imbiru umieścić na patelni automatu do chleba w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta; naciśnij Start.
Pod koniec cyklu ciasto wyjąć na mąkę. Zagnieść ciasto krótko, uformować w kulkę, przykryć i odstawić na 15 minut.
Spłaszczyć ciasto i delikatnie zagnieść w krystalizowanym imbirze. Uformuj w kształt bochenka, umieść na lekko nasmarowanej patelni bochenkowej o wymiarach 9x5 cali. Przykryć i odstawić, aż prawie dwukrotnie w wielkości, o 45 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Tuż przed pieczeniem ukoś wierzch brzytwą lub ostrym nożem.
W razie potrzeby posypać 1 łyżką cukru.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, lub aż dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu.
Wyjmij chleb do drucianego stojaka, aby ostygł przed podaniem.