Lemon Curd Pound Cake
Lemon Curd Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 627 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz skrócenie, mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Lemon Curd Pound Cake, Lemon Curd Pound Cake, oraz Ciasto Pomarańczowe Z Twarogiem Cytrynowym.
Instrukcje
Ubić pierwsze 2 składniki ze średnią prędkością za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj jajka, 1 na raz, bicie tylko do żółtego zniknie.
Mąkę przesiać razem i nast. 2 składniki; dodać do mieszanki masła na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać skórkę z cytryny i kolejne 2 składniki.
Wlać ciasto do nasmarowanej i posypanej mąką 10-calowej (16-cup) patelni rurki.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 15 minut do 1 godziny i 30 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym 15 minut.
W międzyczasie przygotuj glazurę z twarogu cytrynowego.
Usuń ciasto z patelni do stojaka z drutu; delikatnie szczotkuj ciepłą glazurę na górze i bokach ciasta. Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu (około 1 godziny).
Dekorować, w razie potrzeby.
Spróbuj Tego Twista! Lime Curd Pound Cake: Pomiń wyciąg z cytryny. Zastąp skórkę z limonki skórką z cytryny i glazurę z twarogu limonkowego na glazurę z twarogu cytrynowego. Postępuj zgodnie z przepisem.