Lemon Crème Brûlée
Lemon Crème Brûlée może być tylko dodatek szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 540 kalorii, 7G białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka śmietany, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Lemon Crème Brûlée, oraz Lemon Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. w małej misce, lekko ubić żółtka z trzepaczką. W dużej misce, mieszać ubijania śmietany, 1/3 szklanki cukru, wanilia i skórki cytryny, aż dobrze wymieszane.
Dodać żółtka do masy śmietanowej; ubić trzepaczką do równomiernego zabarwienia i dobrze wymieszać.
Na patelni 13x9 cali umieść cztery 6-uncjowe ceramiczne ramekiny.*
Mieszankę śmietany wlać równomiernie do ramekinów.
Ostrożnie umieść patelnię z ramekinami w piekarniku.
Wlać wystarczającą ilość wrzącej wody do patelni, uważając, aby nie rozpryskiwać wody w ramekinach, aż woda pokryje dwie trzecie wysokości ramekinów.
Piec 30 do 40 minut lub do góry jest jasny złoty brąz i boki są ustawione (centra będą jiggly).
Ostrożnie przenieść ramekiny do stojaka z drutu, chwytając wierzchołki ramekinów za pomocą uchwytu do garnka. Schłodzić nie dłużej niż 1 godzinę lub do temperatury pokojowej. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 2 dni.
Odkryj ramekiny; delikatnie osusz kondensację na kremie papierowym ręcznikiem.
Posypać 2 łyżeczki cukru na każdym kremie. Trzymając latarkę kuchenną od 3 do 4 cali od kremu, karmelizuj cukier na każdym kremie, podgrzewając palnikiem około 2 minut, przesuwając płomień w sposób ciągły nad cukrem ruchem okrężnym, aż cukier stopi się i będzie jasnozłobrązowy. (Aby karmelizować cukier w brojlerze, patrz Wskazówka kuchenna).
Na każdym kremie ułożyć 2 łyżki malin.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 8 godzin przed podaniem.