Lemon Crème Brûlée

Lemon Crème Brûlée
Lemon Crème Brûlée może być tylko dodatek szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 540 kalorii, 7G białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka śmietany, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Lemon Crème Brûlée, oraz Lemon Crème Brûlée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. w małej misce, lekko ubić żółtka z trzepaczką. W dużej misce, mieszać ubijania śmietany, 1/3 szklanki cukru, wanilia i skórki cytryny, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać żółtka do masy śmietanowej; ubić trzepaczką do równomiernego zabarwienia i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Na patelni 13x9 cali umieść cztery 6-uncjowe ceramiczne ramekiny.*
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
4
Mieszankę śmietany wlać równomiernie do ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Ostrożnie umieść patelnię z ramekinami w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wlać wystarczającą ilość wrzącej wody do patelni, uważając, aby nie rozpryskiwać wody w ramekinach, aż woda pokryje dwie trzecie wysokości ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
7
Piec 30 do 40 minut lub do góry jest jasny złoty brąz i boki są ustawione (centra będą jiggly).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ostrożnie przenieść ramekiny do stojaka z drutu, chwytając wierzchołki ramekinów za pomocą uchwytu do garnka. Schłodzić nie dłużej niż 1 godzinę lub do temperatury pokojowej. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Odkryj ramekiny; delikatnie osusz kondensację na kremie papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Posypać 2 łyżeczki cukru na każdym kremie. Trzymając latarkę kuchenną od 3 do 4 cali od kremu, karmelizuj cukier na każdym kremie, podgrzewając palnikiem około 2 minut, przesuwając płomień w sposób ciągły nad cukrem ruchem okrężnym, aż cukier stopi się i będzie jasnozłobrązowy. (Aby karmelizować cukier w brojlerze, patrz Wskazówka kuchenna).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
11
Na każdym kremie ułożyć 2 łyżki malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
BudyńBudyń
12
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 8 godzin przed podaniem.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. RELAX Riesling z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
RELAX Riesling
RELAX Riesling
Z winnic regionu winiarskiego Mozela te Riesling winogrona dojrzewają w łupkach i glebie mineralnej i są zbierane w oparciu o ich optymalny smak i dojrzałość. Wino fermentowane na zimno w zbiornikach ze stali nierdzewnej zapewnia naturalną kwasowość, zapewniając idealną równowagę, która jest odświeżająco rześka i pozostawia podlewanie na więcej.RELAX Riesling jest sfermentowany lekko wytrawny ze wspaniałym owocowym bukietem i intensywnymi smakami jabłek i brzoskwiń z nutą cytrusów.RELAX Riesling jest pyszny sam w sobie! Ale idealnie pasuje do różnych potraw, od grillowanych owoców morza i drobiu po pikantne dania azjatyckie i świeże sałatki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn