Lekkie Marmurowe Ciasto Funtowe
Lekkie marmurowe ciasto funtowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 386 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka soku z cytryny, jajka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 30%. Spróbuj Marmurowy Placek Funtowy, Ciasto Czekoladowe Z Marmuru, oraz Hot Chocolate Marble Pound Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj 10-calową patelnię.
Mąkę i proszek do pieczenia ubić w misce, aż do całkowitego połączenia.
W dużej misce, ubić masło i warzyw skracanie wraz z mikserem elektrycznym, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Wymieszać 3 szklanki cukru, 1 szklanka na raz, ubijając, aż będzie gładka po każdym dodaniu, a następnie ubić jajka, 1 na raz, ubijając każde dobrze przed dodaniem następnego. Ubić w musie jabłkowym, aż płynne składniki będą gładkie.
Wymieszać w mieszance mąki, na przemian z mlekiem, wymieszać z ekstraktem z wanilii i sokiem z cytryny.
W misce wymieszaj kakao w proszku, 1/4 szklanki cukru i wodę, aż cukier się rozpuści i syrop będzie gładki.
Wlać około 3/4 szklanki ciasta funta do mieszaniny czekoladowej i wymieszać, aby połączyć.
Pozostałe ciasto waniliowe wlać do przygotowanej tubki, a następnie wlać ciasto czekoladowe na ciasto waniliowe. Za pomocą łyżki lub noża do masła kilka razy pokręć oba ciasta razem (nie przesadzaj), aby uzyskać efekt marmurkowy.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta, a boki ciasta odciągnąć lekko od patelni, 70 do 80 minut. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut, a następnie odwrócić ciasto i wyjąć z patelni na stojak z drutu, aby całkowicie zakończyć chłodzenie.