Lekki kurczak Cordon Bleu
Lekki kurczak Cordon Bleu może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 409 kalorii. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga śmietany, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, soli i mleka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują kurczaka Cordon Bleu, kurczaka Cordon Bleu i kurczaka Cordon Bleu.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość.
Posypać pieprzem; połóż plasterek szynki i 3 łyżki sera na środku każdego kawałka.
Zwiń i zawiń końce; zabezpieczyć wykałaczkami.
Do płytkiej miski wlej mleko. W drugiej misce wymieszaj płatki kukurydziane, paprykę, czosnek w proszku i sól. Zanurzaj kurczaka w mleku, następnie obtaczaj w bułce.
Umieść w 13-calowym. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe. W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj zupę, śmietanę i sok z cytryny, aż się połączą; przegrzać. Wyrzuć wykałaczki z kurczaka; podawać z sosem.