Lazania Z Kurczaka Cytrynowego
Lasagne z kurczaka cytrynowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser ricotta, makaron lasagne bez wrzenia, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lazania Z Kurczaka Cytrynowego, Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), oraz Lasagne z kiełbasą, Chardą i cytryną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko płaszcz 2-quart kwadratowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu; odstawić. W rondlu połącz lekki kremowy sos do makaronu Classico® i kapary. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Łyżka 1/3 szklanki lekkiego kremowego sosu Alfredo do przygotowanego dania. Top z 2 makaronem lasagne. W misce wymieszać ricottę, 1 szklankę sera fontina i 1 łyżeczkę skórki cytrynowej. Łyżka pół mieszanki serowej nad makaronem.
Posypać 2 łyżkami parmezanu. Wierzch z połową kurczaka. Połówkę pozostałego sosu makaronowego przełożyć na warstwę kurczaka.
Top z 2 Więcej makaronu, pozostałej mieszanki ricotta, i pozostały kurczak.
Dodaj jeszcze 2 makaron, pozostały sos, i posypać pozostałą fontina i parmezan.
Odstawić, przykryte, na drucianym stojaku na 20 minut przed podaniem.
Posypać pozostałą skórką cytrynową.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon